op
×

Δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας σχολικού λαχανόκηπου στο Κέντρο της Γης

Διαβάστηκε
Δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας σχολικού λαχανόκηπου στο Κέντρο της Γης

Δημιουργώντας και Φροντίζοντας το Δικό μας Σχολικό Κήπο: από τη θεωρία στην πράξη - Β΄ΜΕΡΟΣΠώς να σπείρω, τι και πότε; Πώς να δημιουργήσω τα δικά μου σπορόφυτα; Θα ‘βγουν’ τα φυτά μου; Και αν βγουν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα κλαδέψω; Το καλοκαίρι που το σχολείο μας κλείνει, τι πιθανότητες έχουμε να τα διατηρήσουμε ζωντανά;

Αυτά και άλλα πολλά θέματα θα μας απασχολήσουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ‘Δημιουργώντας το Δικό μας Σχολικό Κήπο!’ που θα πραγματοποιηθεί την 30η Απριλίου 2014.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες και να μάθουν στην πράξη να φυτεύουν και να φροντίζουν τα φυτά του σχολικού λαχανόκηπου. Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε το σχολικό σας λαχανόκηπο, εάν θα θέλατε να μάθετε μυστικά και tips από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες γεωπόνους, εάν θέλετε να τελειοποιήσετε την τεχνική σας στο κλάδεμα, τότε συμπληρώστε και στείλτε μας την αίτηση που θα βρείτε στην τελευταία σελίδα.Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης, σε παιδαγωγούς Μουσείων και Κέντρων Επιστημών, σε εκπροσώπους Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και διοργανώνεται σε συνέχεια της α’ συνάντησης “Δημιουργώντας και Φροντίζοντας το Δικό μας Σχολικό Κήπο: θεωρία και πράξη” στις 30 Απριλίου. 


 

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:


Το Κέντρο της Γης | Οργάνωση ΓΗ

Λ. Δημοκρατίας 67 – Ίλιον – ΤΚ 131 22

Δείτε επίσης: Οργάνωση Γη - Κέντρο της Γης


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την 30η Απριλίου 2014, ώρα 15.00-18.00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για την καλύτερη διοργάνωση του εργαστηρίου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί να συμπληρώσουν και να στείλουν την αίτηση που ακολουθεί είτε με e-mail στη διεύθυνση vmarkaki@ea.gr, το αργότερο μέχρι τις 25 Απριλίου 2014. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Θα θέλαμε, τέλος, να ενημερώσουμε ότι θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Γιατί να δημιουργήσουμε το δικό μας σχολικό κήπο;

Τα πλεονεκτήματα του σχολικού κήπου είναι πολλά, καθώς οι μαθητές διευρύνουν τις γνώσεις τους για το φυσικό περιβάλλον, αποκτούν νέα ενδιαφέροντα και αναπτύσσουν πρακτικές δεξιότητες μέσα από ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στην πράξη, ο σχολικός κήπος κάθε άλλο παρά νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία είναι, αφού σε πολλές αναπτυγμένες χώρες χρησιμοποιείται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Αφενός στις αγροτικές περιοχές εξυπηρέτησε ως μέσον περαιτέρω εξοικείωσης των μαθητών με αγροτικές εργασίες και αφετέρου στις αστικές περιοχές χρησίμευσε ως τρόπος σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία και της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και της υγείας των μαθητών. Σήμερα ο σχολικός κήπος συμβάλλει στην βιωματική μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές υπεύθυνους για τις πράξεις τους, και συνδέει το σχολείο με την κοινωνία.
Σχετικά άρθρα

Πώς θα σχεδιάσετε σωστά τον λαχανόκηπό σας

Για να τρο­φο­δο­τή­σετε με λαχα­νικά μια οικο­γέ­νεια τεσ­σά­ρων ατό­μων όλο τον χρόνο, ο λαχα­νό­κη­πός σας πρέ­πει να έχει εμβα­δόν 100 τετρα­γω­νικά μέτρα του­λά­χι­στον, χωρίς να υπο­λο­γί­ζουμε τους διαδρόμους.

Ο πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου θα φιλοξενήσει 100 ορφανά παιδιά από τη Συρία

Ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη Μέση Ανατολή. Θα τα φιλοξενήσει στην εξοχική του κατοικία ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης,  José "Pepe" Mujica. Τον  αποκαλούν: "ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου",  γιατί ζει σαν ταπεινός αγρότης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×