op
×

Δηλητηριώδες φρούτο

Διαβάστηκε
Δηλητηριώδες φρούτο

Είναι το πιο επικίνδυνο παρασιτοκτόνο που δεν έχεις ακούσει ποτέ. Συνδέεται με καρκίνο, εγκεφαλικές βλάβες σε βρέφη και διαταραχές του νευρικού συστήματος – και βρίσκεται παντού.

Το κάλεσμα του avaaz για υπογραφές

Ο χλωρπυριφός είναι το πιο βρώμικο μυστικό της χημικής βιομηχανίας. Ενώ κάνει θραύση σε πωλήσεις παντού, το έχουν κρατήσει μακριά απ' το φως της δημοσιότητας. Και δεν είναι τυχαίο – αφού προέρχεται από νευροτοξίνες που εφηύραν οι Ναζί! Τώρα βρίσκεται στο φαγητό, στον αέρα και στο νερό που πίνουμε. 

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία τέλεια ευκαιρία να το απαγορέψουμε. Η Ευρώπη ετοιμάζεται να το αποσύρει, και κρίσιμες αποφάσεις πλησιάζουν σε μεγάλες αγορές όπως η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Βοήθησε να κερδίσουμε στην Ευρώπη και ύστερα να κινητοποιηθούμε για να πιέσουμε για την απαγόρευσή του σε όλο τον κόσμο!

Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το – όταν το ψήφισμα αποκτήσει δυναμική, θα συνεργαστούμε με θύματα του χλωρπυριφού για να παραδώσουμε τις φωνές μας στους αρμόδιους: 

Υπογράφουμε ΕΔΩ: Απαγορέψτε τον χλωρπυριφό! 

Οι υποστηρικτές του λένε πως είναι «πολύ αποτελεσματικό παρασιτοκτόνο». Προφανώς και είναι! Αφού ανήκει σε κατηγορία χημικών νευροπαραλυτικών αερίων που σχεδιάστηκαν ως χημικά όπλα! Ίσως είναι απ’ τα πιο τοξικά χημικά που βάλαμε ποτέ στο πιάτο μας.

Η επίδραση που μπορεί να έχει στο ανθρώπινο σώμα είναι καταστρεπτική, προκαλώντας από καρκίνο του πνεύμονα μέχρι Πάρκινσον. Τα παιδιά τα επηρεάζει πολύ άσχημα, βλάπτοντας την ανάπτυξη του εγκεφάλου και χαμηλώνοντας το IQ τους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


(Στα Αγγλικά)

Η έκθεση της μητέρας σε παρασιτοκτόνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει το ρίσκο της εμφάνισης αυτισμού στα παιδιά (TIME)

Δηλητηριώδες φρούτο: Η Dow Chemical θέλει οι αγρότες να συνεχίσουν τη χρήση ενός φυτοφαρμάκου που συνδέεται με αυτισμό και διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (The Intercept)

Το πιο διαδεδομένο παρασιτοκτόνο, ένα χρόνο μετά (Harvard University)

Η ΕΕ προτείνει την απαγόρευση του παρασιτοκτόνου, αλλά κρατάει μυστικά σημαντικά έγγραφα (EU Observer)
 
Η κληρονομιά του Τραμπ: Εγκεφαλικές βλάβες (The New York Times)
 
Η επικίνδυνη “ανοιχτή πόρτα” της Βραζιλίας στα τοξικά παρασιτοκτόνα (Human Rights Watch) www.hrw.org@pixabay
Λέξεις Κλειδία - Tags
χλωρπυριφός παρασιτοκτόνο κίνδυνος
111
Avaaz
17
Υγεία
613
Σχετικά άρθρα

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ στα νοσοκομεία: Επικίνδυνος κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Μπορεί να υπήρξε "περιορισμένη" μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο ενός νέου κοροναϊού στην Κίνα και υπάρχει ενδεχόμενο να εξαπλωθεί ευρύτερα, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: «Το τζάκι δεν είναι γραφικό, είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία»

Με μία ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού. 

Συνεχίζουμε, γιατί συνεχίζουν οι καιροί να είναι δύσκολοι

Δυστυχώς, στον τομέα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και από τις μέχρι τώρα ενέργειες, δεν διαπιστώνεται βελτίωσή του, ώστε να καλύπτονται σε εύλογο χρονικό διάστημα οι αυξημένες πολλαπλά ανάγκες
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×