op
×

Βορίδης: Θα πληρώσω τα 12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας από την τσέπη μου [ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστηκε
Βορίδης: Θα πληρώσω τα 12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας από την τσέπη μου [ΒΙΝΤΕΟ]


Το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ενέκρινε τη δέσμευση δαπάνης ύψους 12.000 ευρώ για την εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού και των στελεχών και την ανάρτησε στη Διαύγεια. 

Στην καταγγελία προχώρησε η νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία ανάρτησε τη σχετική απόφαση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και σχολίασε:

«Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!».


Η απάντηση του υπουργείου

Απαντώντας πηγές του υπουργού κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και για έλλειψη κατανόησης ότι η εκδήλωση είναι μια «ελάχιστη προσφορά» για τους εργαζόμενους «που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας». 

Πιο συγκεκριμένα οι πηγές του ΥΠΑΑΤ, που μιλούν στο Πρώτο Θέμα αναφέρουν: «δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων, χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του, για να κάνει μικροπολιτική. Χαρακτηριστική περίπτωση, η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία, με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ, με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, προσκαλώντας τους 750 υπαλλήλους του υπουργείου απ’ όλη την Αττική μαζί με τα παιδιά τους».

Κατόπιν η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας». Μάλιστα τονίζουν ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας, αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους». Προσθέτουν τέλος ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο υπουργός, Μάκης Βορίδης». 

Βορίδης για βασιλόπιτα 12.000€ - Ανακαλώ την απόφαση και την πληρώνω από την τσέπη μου

Κόντρα για το θέμα της περιβόητης βασιλόπιτας είχε με τον Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Όπως ανέφερε: «Εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας΄. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».


Λέξεις Κλειδία - Tags
βασιλόπιτα
4
Μάκης Βορίδης
10
Σχετικά άρθρα

Πώς τα άλογα του Φωτοφόρου Απόλλωνα έγιναν τάρανδοι και εκείνος Άγαλμα της Ελευθερίας

Τον μήνα Δεκέμβριο, οι Έλληνες γιόρταζαν τον Διόνυσο αλλά και τον Φωτοφόρο Απόλλωνα - Ηλίου, παριστάνοντας τον πάνω στο ιπτάμενο άρμα του, να μοιράζει το φως.

ΒΙΝΤΕΟ Νίκος Φίλης: Δεν είμαι καραγκιόζης πολιτικάντης να κάνω ότι δεν είχα πει τίποτα

Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×