op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά

Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

"Είναι μια πρόσκληση προς όλους όσους ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και τον πλησίον τους. Από ανάγκη, από απόφαση και από καρδιά, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, το εγώ γίνεται εμείς. 


Η Ύπατη Αρμοστεία της Αυτοκρατορίας των Τραπεζιτών, ρίχνοντας κάτω κάθε τι που νομίζαμε ανθρώπινο δικαίωμα και δυνατότητα, προανήγγειλε και την έναρξη κατασχέσεων ιδιωτικής περιουσίας, μια και η κρατική περιουσία δεν επαρκεί για την αποπληρωμή του ψεύτικου χρέους. (Και θα ακολουθήσουν και άλλα).


Αυτό που ζούμε, με δικά τους λόγια:

«H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί μόνο το 3% του χρήματος… το 97% του χρήματος δημιουργείται από ιδιώτες που έχουν για σκοπό το κέρδος: τις τράπεζες… δανείζουν στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας χρήμα εκ του μηδενός». (Ρίτσαρντ Βέρνερ, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον) 

«Οι τράπεζες επιτελούν κοινωνικό έργο. Κάνουν τη δουλειά του Θεού»*. (Λόϊντ Μπλάνκφεϊν, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs) 
*Προφανώς, είναι θεοί επειδή δημιουργούν κάτι από το τίποτα. 

«Οι τράπεζες δεν πρέπει να πτωχεύσουν» (Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός, 2013)

«Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα»*. (Χάρης Θεοχάρης, Γεν. Γραμματέας εσόδων, 2013).
(*Προφανώς, οι τράπεζες δεν είναι επιχειρήσεις. Είναι κάτι "Άλλο", όπως είπε ο προλαλήσας διεθύνων σύμβουλος.


Πήραμε μια απόφαση:

ΩΣ ΕΔΩ. Μας έχουν πάρει τη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την περίθαλψη και τόσα άλλα.

Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι. Δεν θα μας πάρουν τη γη και την περιουσία μας. Δεν θα μας πάρουν τη ζωή. Δεν θα αφήσουμε να πάρουν και του διπλανού μας. Δεν θα αποφασίζουν για το πώς θα ζήσουμε, παραβιάζοντας όλα τα βασικά δικαιώματα του πολίτη, όπως ορίζονται, από διεθνείς διατάξεις, το Σύνταγμα, την Ηθική, τις Αξίες και τις Αρχές μας.


Όλο και συχνότερα ακούς συμπολίτες να λένε: "θα τους περιμένω με το δίκανο". «Δεν έχω τίποτα να χάσω παρά μόνο μια ζωή που ως τώρα έζησα, όπως εγώ ήθελα και δεν σκοπεύω να τη ζήσω όπως εσείς θέλετε», είναι τα λόγια ενός απλού ανθρώπου. Τα λόγια τέλειωσαν. Είναι η ώρα της πράξης και της αντίστασης.


Επικαλούμενοι το μόνο χρέος που έχουμε, αυτό προς την ιστορία μας, τους γονείς μας, τον διπλανό μας και τα παιδιά μας, το μόνο που μας μένει είναι να οργανωθούμε και να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα στην αντίσταση, όπως το ορίζει το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος: 
«η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία

Ως τα μέσα Αυγούστου 2013 (στοιχεία από τον τύπο): 

2 από τα 6 εκατομμύρια φορολογούμενους, αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία και το κράτος συνεχίζει να φορολογεί τον άνεργο. Πάνω από το 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αδυνατεί να πληρώσει εισφορές. Το 58% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια. 


Τα 2/3 των επιχειρήσεων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, 3 φορές πάνω από τα φορολογητέα κέρδη. Το 42% των επιχειρήσεων πιθανά να κλείσει στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.


122 δις απώλειες καταγράφουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά την τελευταία 4ετία, από τη μείωση μισθών και κοινωνικών δαπανών, την αύξηση της φορολογίας, αλλά και την απώλεια ρευστότητας που πλήττει την αγορά. Οι απώλειες αυτές αντιστοιχούν περίπου στο 50% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 70 δις, προς την εφορία τα 60 δις, εκ των οποίων τα 39 προέρχονται από επιχειρήσεις.


Tην ώρα που όλα αυτά συμβαίνουν κι εμείς χρωστάμε 70 δις στις τράπεζες, αυτές λαμβάνουν, ως βοήθεια διάσωσης, 233, τα οποία φορτώνονται στα 310 δις του κρατικού χρέους και τα οποία όλοι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο καλούμαστε να πληρώσουμε. Ακόμα κι αν συγκεντρώσουμε όλο το χρήμα που έχουμε στην τσέπη ή στην άκρη, το χρέος -δημόσιο και ιδιωτικό- δεν μπορεί να εξοφληθεί. 


Και όλα αυτά δεν συμβαίνουν επειδή οι Έλληνες έγιναν, ξαφνικά, απατεώνες, ανίκανοι, τεμπέληδες και μπαταχτσήδες. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το πιο ακριβό εμπόρευμα του κόσμου είναι ένα χαρτονόμισμα, του οποίου η έκδοση, διανομή και διαχείριση έχει εκχωρηθεί από τους πολιτικούς μονοπωλιακά σε λίγους ιδιώτες.

Επειδή όλα όσα ζούμε είναι προϊόν αυτής της μεγάλης απάτης,

Επειδή, το Σύνταγμα ορίζει: 

Άρθρο 1 παρ.3 : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Άρθρο 2 παρ.1: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».

Άρθρο 4 παρ. 1: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

Άρθρο 4 παρ.2:«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Άρθρο 4 παρ. 5: «Οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». 

Άρθρο 17 παρ. 1: «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους»

Άρθρο 17 παρ. 2: «Κανείς δεν στερείται της ιδιοκτησίας του παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια»

Άρθρο 22 παρ. 1: «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος». 


Επειδή, παρά την ισότητα που επιτάσσει το Σύνταγμα, με χρήση βίας και εντολές προερχόμενες από ξένους δανειστές, κάποιοι λίγοι διασώζονται και κάποιοι πολλοί οδηγούνται στην καταστροφή, Επειδή δεν χρωστάμε, αλλά μας χρωστάτε, ενεργοποιούμε το άρθρο 120 του Συντάγματος, οργανωνόμαστε, θέλουμε και θα το πάρουμε: 


ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΤΟΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, δημοκρατικά διαχειριζόμενο, και να πάψει να είναι εμπόρευμα στα χέρια των λίγων.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, διότι είναι προϊόν συμπαιγνίας πολιτικών και τραπεζιτών,

ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη.  

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΦΠΑ κλπ. Στη δημοκρατική Πολιτεία που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε αυτοί οι φόροι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Στη Δημοκρατία, η Πολιτεία θα δημιουργεί χρήμα για τις συναλλακτικές ανάγκες των ανθρώπων και θα φορολογεί με βάση το πραγματτικό εισόδημα του καθένα και όχι αυθαίρετα και ισοπεδωτικά.

Είναι καιρός τα κόμματα, η κυβέρνηση, η Ε.Ε και κάθε άλλος αρμόδιος να εξηγήσουν γιατί, το χρήμα πρέπει να είναι εμπόρευμα ιδιοκτησίας κάποιων λίγων κι όχι άτοκο δημόσιο εργαλείο. Ο πόλεμος ενάντια στους τραπεζίτες, τους πολιτικούς τους υπάλληλους και τα χρέη που μας φορτώνουν, αρχίζει με τη συμμαχία με τον διπλανό μας. Οικογένεια, φίλος ή άγνωστος, δεν έχει σημασία. Ενωμένοι έχουμε μια ευκαιρία. Ο καθένας από μόνος του, καμία. 


Ο καθένας προσκαλεί τον διπλανό του. Ο αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών» είναι ο υπέρ πάντων και υπέρ όλων αγών. Φτιάχνουμε μια μεγάλη «φιλική εταιρεία», με έμφαση στο πρώτο συνθετικό: στη λέξη Φιλία.

Για να πούμε: «Μολών Λαβέ», και να μη πάρουν τίποτα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

«σαν ένα είδος ανταλλάξιμου αντιπροσώπου της ανάγκης δημιουργήθηκε με κοινή συμφωνία το νόμισμα» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
…και όχι σαν εμπόρευμα στα χέρια κάποιων λίγων και χωρίς κοινή συμφωνία, λέμε εμείς 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  

Δηλώσεις συμμετοχής στο ithacanet.gr@gmail.com 
Κιν. 6932457089 (wind)
Κιν. 6941639287 (Vodafone)
Κιν 6986908643 (Cosmote)"


Οι Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με στόχο το εγώ να γίνει εμείς.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κεφαλονιά 281 00, Ελλάδα
ithacanet.gr@gmail.com 6932457089 6941639287 6986908643
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×