op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Emfasis

Συσσίτια, Κοινωνικές - Συλλογικές Κουζίνες, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Εθελοντικές Οργανώσεις

"Η EMFASIS ΕΙΝΑΙ...
...το πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών, μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού, το οποἰο υλοποιείται απὀ μια ομἀδα Ελλἠνων επιστημόνων και πλαισιώνεται από εθελοντές, με σκοπό να προσφέρουν την απάντηση τους στις ανθρωπιστικές ανάγκες του Ελλαδικού χὠρου, που βιώνει μια απο τις πιο βαθιές κοινωνικο-οικονομικές κρίσεις στην ιστορία του.

H Emfasis ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τις συνολικές ανάγκες όλων των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που έχουν ανάγκη κοινωνικής, ψυχολογικής και οικογενειακής υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Εφαρμόζει τις αρχές του Social Street Working (Κοινωνική Εργασία Δρόμου) ως βασικό τρόπο προσέγγισης και ταυτοποίησης των ομάδων αυτών. Για κάθε εξυπηρετούμενο, παρέχεται συμβουλευτική, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών του.

H Emfasis χωρίζεται σε τρεις πυρήνες:

Κοινωνική εργασία δρόμου (social street work)
κοινωνικές υπηρεσίες
ειδικά προγράμματα/καμπάνιες (projects)
Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες της οργάνωσης  συντονίζονται απο ομάδες Έλλήνων ειδικών και εθελοντών, με βάση την Αθήνα.

H κοινωνική εργασία δρόμου (social street work) της Emfasis ενεργεί σε επίπεδο γειτονιάς, ή σε περιοχές που έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν ευπαθείς θύλακες πληθυσμού.

H Emfasis ακολουθεί την προσωπική προσέγγιση αξιολογώντας τις βασικές ατομικές ανάγκες του προσώπου που βρίσκεται σε ανάγκη – αναζητώντας πρώτα να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά του, και έπειτα να παράσχει επαρκή κοινωνική, συναισθηματική και ανθρώπινη υποστήριξη.

H Emfasis υποστηρίζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, καταγωγή και δεσμεύεται:

σε μη επικριτική προσέγγιση και σε πρακτικές που δεν παράγουν διακρίσεις
στον σεβασμό της διακριτικότητας και της εχεμύθειας
σε συνεχή προσαρμοστικότητα
σε γρήγορη και αποτελεσματική δράση, χωρίς να βαλτώνει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες
H Emfasis είναι μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στηρίζεται σε οικονομικές εισφορές και δωρεές ιδιωτών για την εκπλήρωση των προγραμμάτων της.

Ομάδα street work 

 H ομάδα κοινωνικής εργασίας στο δρόμο αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους και street workers με πρακτική εμπειρία 

Κοινωνική υπηρεσία 

H ομάδα κοινωνικής υπηρεσίας αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς καριέρας και νομικούς συμβούλους, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τις υπάρχουσες δομές εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε ένα ευρύτερο δίκτυο παροχής στοχευμένης υποστηριξης. 

Ομάδα για Ειδικά Προγράμματα – Καμπάνιες   
H ομάδα που ασχολείται με τα Ειδικά Προγράμματα απαρτίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες και σε άμεση συνεργασία με το τμήμα εξυπηρέτησης πόρων συντονίζουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή κάθε προγράμματος μέχρι και την ολοκλήρωσή του.  

Ομάδα Εθελοντών της Οικογένειας της ΕΜFASIS     

Οι εθελοντές μας ειναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την διατήρηση του έργου και την επίτευξη του σκοπού μας. Μέσα απο την γενναιοδωρία της ψυχής τους και την αφοσίωση τους στο όραμα της οργάνωσης μας, προσφέρουν ανεκτίμητη συμπαράσταση και στήριξη, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σταθερά στους δρόμους της κάθε γειτονιάς, χαρίζοντας αξιοπρέπεια και ελπίδα. Για κάθε δήλωση ενδιαφέροντος για εθελοντισμό με την ΕΜFASIS, παρακαλώ κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο."

Η Emfasis είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική για τις ανάγκες όλων των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων σε ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ:. +30 2114 066 140 +30 6992 764 001 info@emfasisfoundation.org
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×