op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού Εν Δράσει

Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία

"Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού "Εν Δράσει" αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θεσσαλία και είναι ανοιχτή κοινότητα πολιτών του Αλμυρού που αγαπάνε τον τόπο τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές του πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της.

Για μας ο τόπος μας όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους.

Πολίτες που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη και τον τόπο τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Πόλης μας.

Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για έναν  πολύ καλύτερο Αλμυρό πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης.

Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος».

Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε πράγματα. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο……

Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο στρατηγικό στόχο: Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.

Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας: Δυστυχώς δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε την πόλη ένα παράδεισο. Πριν φτάσουμε εκεί, υπάρχουν εκατομμύρια μικρά, σπουδαία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί.

Οι δράσεις και οι καμπάνιες της Εν Δράσει δεν θα είναι «μια κι έξω»: Θα έχουν επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με στόχο την εδραίωση μόνιμων θετικών αποτελεσμάτων.

Επικαλούμαστε τη νομιμότητα: Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων καθημερινότητας της πόλης μας, προέρχονται από τη μη εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουμε. Υποσχόμαστε να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας

Έχουμε μανία με την καθαριότητα:Οι Πόλεις και τα χωριά μας  δείχνουν βρώμικα για ένα εκατομμύριο λόγους. Οι ευθύνες είναι όλων μας. Ο συμβιβασμός με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη είναι άγνωστο γράμμα για την Εν Δράσει. Σηκώνουμε τα μανίκια και καθαρίζουμε.

Είμαστε δίπλα στους αγρότες: η γεωργία είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μερίδιο σε μια πιο φιλική στο περιβάλλον και  πιο καινοτόμα γεωργία.

Αγαπάμε τη φύση και τα οικολογικά μέσα μεταφοράς: Ονειρευόμαστε μία ήπια τουριστική ανάπτυξη, με αιχμή του δόρατος τον εναλλακτικό τουρισμό στην Όθρυ.

Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια του Αλμυρού .

Δεν νοσταλγούμε:Γιατί δεν βρίσκουμε κανένα νόημα. Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν της πόλης μας, το αναδεικνύουμε, αλλά μέχρι εκεί. Το «σήμερα» είναι το μόνο που έχουμε.

Συγκεντρώνουμε βοήθεια για καλό σκοπό: Όταν δεν περιμένουμε τα πάντα από το κράτος θα εκπλαγούμε ευχάριστα όταν συνειδητοποιήσουμε πόσα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν αν κινητοποιήσουμε πολίτες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι χορηγίες υπέρ της πόλης και των Πολιτών είναι ένα αναξιοποίητο πεδίο δράσης που φιλοδοξούμε να το τροφοδοτήσουμε με νέα ενέργεια.

Αναγνωρίζουμε τις θετικές πλευρές της πόλης:Ο καλός ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ δεν είναι επαγγελματίας γκρινιάρης για να μην βλέπει πόσα καλά έχει να δώσει αυτή η πόλη. Θέλουμε να τα αναδείξουμε. Και να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν τον τόπο μας  κάθε μέρα καλύτερο.

Έχουμε πίστη: Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά ξέρουμε καλά ότι κάθε νίκη, όσο μικροσκοπική κι αν δείχνει, θα μας κάνει πιο δυνατούς. Επειδή πέσαμε πολύ χαμηλά το να ξανασταθούμε στα πόδια μας είναι ένα ταξίδι που δεν θέλουμε να χάσουμε με τίποτα!"

 

Στοιχεία επικοινωνίας:
Θερμοπυλων, Αλμυρός 371 00, Ελλάδα
υπεύθυνος επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Ζούπης τηλ: 24220 29333 κιν: 6972 098613 e-mail: endrasei@hol.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×