op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ηλέσιον Οργανισμός Περιβάλλοντος Για τη Διάσωση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς

Οικοκοινότητες, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Συνεταιριστικά / Συνεργατικά Εγχειρήματα

Διάσωση και διάδοση παλιών παραδοσιακών ποικιλιών!

Ο Ηλέσιον Οργανισμός Περιβάλλοντος Για τη Διάσωση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική. Σε προτεραιότητα η σύνδεση παράδοσης με την επιστημονική πρόοδο!

"Η ανάγκη της συλλογικής δραστηριότητας υπέρ της σωστής Διατροφής, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Βιοποικιλότητας, των Οίκο - Κοινοτήτων και του Αγροτουρισμού... είναι η γόνιμη «μήτρα» που γέννησε το «ΗΛΕΣΙΟΝ».

Είδε το πρώτο φως του ήλιου το 2008, όμως ωριμάζει σαν καλό κρασί στο «κελάρι» της ζωής εδώ και 40 χρόνια !

Οι εμπνευστές -και ιδρυτές του- όλο αυτό το διάστημα εργάζονται ακούραστα για τον προσδιορισμό της ξεχωριστής ταυτότητάς του και το... ειδικό βάρος της υπογραφής του.Οι γνώσεις τους έχουν δοκιμαστεί στην πράξη, με ολοκληρωμένες απαντήσεις και επιτυχείς εφαρμογές στην διατροφή, σε κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης οικοσυστημάτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, συμβάλλοντας στην προστασία της αειφορίας της φύσης και την ανάπτυξή της στον άνθρωπο.Την ομάδα των πρωτοπόρων του «ΗΛΕΣΙΟΝ» απαρτίζουν άνθρωποι ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στόχος όλων μαζί είναι να προστατεύσουν την διατροφή μας, το περιβάλλον, σαν κοινωνικό και συλλογικό αγαθό, να ασκήσουν τον έλεγχο στην πολιτεία και να βάλουν εμπόδια στην κερδοσκοπία, δείχνοντας μια εναλλακτική λύση σε όσους λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την ίδια την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.Προβάλλοντας την αξία της εμπειρίας των προγόνων μας (παράδοση), την αναγκαιότητα της φύσης, την αξία της ποικιλίας, το δικαίωμα στη ζωή, το «ΗΛΕΣΙΟΝ» αγγίζει τη συνείδηση κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Το ουσιώδες δεδομένο ότι η μεσογειακή διατροφή του 19ου αιώνα προφύλασσε τους ανθρώπους από αρρώστιες, δυναμώνοντας ταυτόχρονα και το αμυντικό τους σύστημα, είναι σήμερα κτήμα όλων των πολιτών, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τί είναι, άραγε, αυτό που διαφοροποιεί τα περισσότερα σημερινά προϊόντα που έχουν ίδιο όνομα και εμφάνιση από αυτά της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής;

Η απάντηση παραπέμπει στον τρόπο παραγωγής, τόσο της πρώτης ύλης όσο και του δευτερογενούς (επεξεργασμένου) αγαθού, που αφαιρεί κυρίως από το προϊόν την «δύναμη του σπόρου».

Οι μελετητές του «ΗΛΕΣΙΟΝ» άρχισαν τα βήματά τους από αυτό ακριβώς το σημείο.

Αφού εμβάθυναν στους αρχαίους και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και τις εμπειρίες των προγόνων μας, στη συνέχεια μελέτησαν στις σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες και σχεδίασαν προϊόντα, που να συνάδουν με αυτά της μεσογειακής διατροφής, με ζωογόνο πυρήνα την «δύναμη του σπόρου» και πολλά από τα συστατικά των παλαιών και αρχαίων προϊόντων.


Οι βασικές αυτές παραγωγικές διαδικασίες είναι:

Η πρωτογενής παραγωγή των καρπών γίνεται με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνικά χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Το λιγότερο αποδεκτό είναι τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.

Η συλλογή των αγαθών γίνεται αφού ωριμάσει πλήρως ο σπόρος τους.

Η δευτερογενής παραγωγή γίνεται με την συμμετοχή των σπόρων στην διαδικασία επεξεργασίας, σε χρόνο αρκετό ώστε να παραδώσουν με την όσμωση την «δύναμή» τους στο σώμα του προϊόντος.

Επίσης, προϋπόθεση είναι η χρήση μόνον φυσικών πρώτων υλών (είτε βιολογικών), η θερμική επεξεργασία σε χαμηλές θερμοκρασίες και η φυσική συντήρησή τους χωρίς ακρότητες.

Το «ΗΛΕΣΙΟΝ» με ορμητήρια την Αθήνα, την Θήβα και την Λαμία δημιούργησε τύπους κρασιού, που έρχονται με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα άλμα ποιότητας στο μέλλον!ΗΛΕΣΙΟΝ ΑΜΚΕ

ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα, Ηλ.Ταχ: helession@gmail.com

Τηλ/Φαξ: 210-5222323,  Κινητό: 6945358916"

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΜακΜίλλαν 10, Αθήνα 111 44, Ελλάδα
helession@gmail.com Τηλ.:210 522 23 23, Κινητό: 6945358916
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×