op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κέντρο Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Αλληλέγγυα Υγεία , Συνεργατισμός, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

"Ο σκοπός του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών είναι η παροχή υπηρεσιών που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες, αποτελεσματικές και οικονομικά συμφέρουσες παρεμβάσεις, αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής οικονομίας στην Αθήνα. Απευθύνεται στο άτομο και στο περιβάλλον εκείνων που υποφέρουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ, βοηθώντας τους με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους και να αναπτύξουν καινούργιες δημιουργικές προοπτικές στη ζωή τους.


Μέριμνα του ΚΕΑΣ είναι να παρέχει την ευκαιρία στο προσωπικό του να έχει μία πετυχημένη σταδιοδρομία μέσω υποστήριξης, εποπτείας και συνεχούς εκπαίδευσης.


Πρόθεση του ΚΕΑΣ είναι να έχει ενεργό ρόλο ως προς την κατανόηση και την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στην κοινωνία της Ελλάδας.


Το ΚΕΑΣ είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που βασίζεται στις εισφορές των μελών του προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους του και παρέχει ένα φάσμα υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένες ώστε να ανταποκρίνονται έγκαιρα και άμεσα στις ανάγκες εκείνων των ανθρώπων που η ζωή τους έχει πληγεί από την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών.


Η εξάρτηση είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που επηρεάζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σε πολλά επίπεδα- σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, ψυχικό, συμπεριφορικό, οικογενειακό, κοινωνικό -που χρήζουν άμεσης φροντίδας. Τα επίπεδα αυτά λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο σαν συγκοινωνούντα δοχεία και έχουν στενή σχέση και αλληλεπίδραση. Η θεραπευτική μας προσέγγιση λοιπόν, σε κάθε περίπτωση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα σε όλα τα επίπεδα.

Ο άνθρωπος ξέρει

Όλες μας οι παρεμβάσεις βασίζονται στην βαθιά πεποίθηση που έχουμε ότι ο άνθρωπος γνωρίζει ποιο είναι το πρόβλημα του. Απλά χρειάζεται την κατάλληλη υποστήριξη για να έρθει σε επαφή με αυτή του την γνώση (Rogers).


Ο άνθρωπος μπορεί  

Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίσει χρειάζεται ενημερότητα και ταύτιση με απώτερο στόχο να γίνει ο 'θεράπων' του εαυτού του. Για την ενημερότητα του ανθρώπου χρησιμοποιούμε τεχνικές πρόληψης υποτροπής, ενδυνάμωση κινήτρου, μελέτη βιβλίων με εξειδικευμένο περιεχόμενο, διαλέξεις και εργαστήρια ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Ο άνθρωπος σχετίζεται

Το σχετίζεσθαι είναι από τις πιο βασικές λειτουργίες του ανθρώπου που η εξάρτηση διαβάλει. Βλέπουμε τον άνθρωπο ως μέρος ενός συστήματος που διαρκώς αναζητά ισορροπία επηρεαζόμενος και επηρεάζοντας. Η ομαδική θεραπεία (Yalom), η συστημική θεώρηση μαζί με το πρόγραμμα οικογένειας είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε ώστε οι σχέσεις των ανθρώπων να βελτιωθούν.


Ο άνθρωπος δημιουργεί

Το κύριο χαρακτηριστικό της εξάρτησης είναι το χάσιμο ελέγχου της χρήσης και η καταστρεπτική συμπεριφορά. Θεωρούμε ότι η δημιουργική απασχόληση και η προοπτική υλοποίησης προσωπικών στόχων είναι απαραίτητα στοιχεία ώστε ο άνθρωπος να κοιτά το αύριο με αισιοδοξία. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που η ενθάρρυνση για σπουδές, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και ή βελτίωση της εργασιακής προοπτικής είναι βασική μας μέριμνα. Με σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις διδάσκουμε τεχνικές επικοινωνίας, βελτίωσης δεξιοτήτων και γνώσεις των βασικών αρχών της δημιουργικής απασχόλησης.


Ο άνθρωπος χαίρεται

Ως συνέπεια της εξάρτησης η ποιότητα ζωής είναι χαμηλή και ο άνθρωπος ξεχνά τι σημαίνει χαρά. Καινούργιοι τρόποι ξεκούρασης, διασκέδασης είναι απαραίτητοι ώστε να έχει νόημα η ζωή χωρίς χρήση ναρκωτικών. Έτσι λοιπόν, η επαφή με την φύση (περπάτημα, κολύμπι, εκδρομές), η φυσική άσκηση (μπάσκετ, ποδόσφαιρο), η ζωγραφική, ο χορός, οι πολεμικές τέχνες (Τάι Τσι, Ταεκ Βο Ντο), η άσκηση που έχει σαν στόχο την εσωτερική ηρεμία (γιόγκα, τεχνικές χαλάρωσης) και οι τέχνες (κινηματογράφος, μουσική, εκθέσεις, θέατρο) είναι μέσα στο καθημερινό μας πρόγραμμα."
Στοιχεία επικοινωνίας:
Καβαλλότι 19, Αθήνα 117 42, Ελλάδα
(+30) 210 9249225-7 info@kentro.org
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×