op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Kinοsfera Χορός Κίνηση Θεραπεία ΚΟΙΝΣΕΠ

Αλληλέγγυα Υγεία , Συνεργατισμός, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Kinοsfera  αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.

Η kinósfera απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά. Η νομική μορφή της είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Eπιχείρηση (ΚOIN.Σ.ΕΠ) Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, που εντάσσεται στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
η φιλοσοφία μας

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της kinósfera βρίσκεται η έννοια της αδιάρρηκτης ενότητας νου & σώματος, καθώς και η πίστη στη δυνατότητα του κάθε ανθρώπου για προσωπική ανάπτυξη κι ολοκλήρωση σε συναισθηματικό, σωματικό και κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται  στην πρόληψη και τη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων, στην προώθηση της ψυχοσωματικής ευεξίας, στην ενίσχυση της δυνατότητας του ατόμου για αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση, στην καλλιέργεια και την αξιοποίηση του δημιουργικού δυναμικού του ατόμου, στη σύνδεση του ατόμου με την κοινότητα και στο χτίσιμο υγειών και ικανοποιητικών δεσμών με τους άλλους.
σκοπός-στόχοι

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ψυχικής, σωματικής, και πνευματικής υγείας και ισορροπίας μέσω παροχής υπηρεσιών Χοροκινητικής Θεραπείας/Χοροθεραπείας και άλλων Θεραπειών μέσω Τέχνης (Εικαστική Θεραπεία, Δραματοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία), που μπορεί να είναι θεραπευτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
χώροςΔημιουργήσαμε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας για να στεγάσει τις δραστηριότητές μας. Βασική μας μέριμνα υπήρξε η δημιουργία ενός χώρου που θα επιτρέπει την ασφαλή εξερεύνηση, θα κινητοποιεί το σώμα και τον νου, θα προσκαλεί σε παιχνίδι και θα ξυπνά τη δημιουργικότητα και τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό. Ο χώρος μας βρίσκεται σε απόσταση 7-10 λεπτών με τα πόδια από το μετρό “Αμπελόκηποι”. Περιλαμβάνει μια αίθουσα 50 τ.μ., όπου πραγματοποιούνται οι συνεδρίες, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα υλικά, χώρο υποδοχής και αναμονής, καθώς και γραφείο προσωπικών συναντήσεων/συνεντεύξεων. Στη βιβλιοθήκη μας, που ανανεώνεται συνεχώς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τα βασικά εγχειρίδια για την πρακτική της Χοροκινητικής Θεραπείας.
οι επιστημονικά υπεύθυνες της kinósfera
– βιογραφικά –


ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές  σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία και με παιδιά με αυτισμό. Σήμερα, διατηρεί σταθερή συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον (aerton.gr) παρέχοντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες και εργάζεται στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ (epipsi.gr) συντονίζοντας ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Συνεργάζεται επίσης με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης “Γαληνός”.

ΤΟΝΙΑ ΔΑΚΟΥ

H Τόνια Δάκου είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού. Έχει δουλέψει με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Εργάζεται στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ (epipsi.gr), όπου συντονίζει ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Ακόμη, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου συνεδρίου EADMT “Crossing Borders and the In–Between: DMT at the Leading Edge”, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αρματωλών και Κλεφτών 9, Neapoli Sikies 114 71, Ελλάδα
antoniadakou@hotmail.com 6948272658
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×