op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ομάδα Αλληλεγγύης Βέροιας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

Θέσεις Ομάδας Αλληλεγγύης Βεροίας

"Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας έχει καταβολές από το Κίνημα της Πλατείας του Δημαρχείου.

Γεννήθηκε μέσα από την μεταξύ μας ζύμωση και την ανάγκη των ατόμων που συμμετείχαν στο Κίνημα, να δοθεί ένας πιο σαφής προσανατολισμός στο τι καινούριο υπάρχει όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ποιοι είναι οι στόχοι μας και πώς θα τους πετύχουμε.

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας αποτελείται από άτομα που θεωρούν την εσωτερική ανάγκη να συμμετέχουν στην πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου. Τα μέλη αισθάνονται την ανάγκη Υποχρέωση και Καθήκον. Μεταξύ μας υπάρχουν άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες. Είμαστε κομμάτι της πόλης, μας γνωρίζετε και είμαστε εσείς.

Με τον όρο «πολιτικό γίγνεσθαι» σαφώς και δεν εννοούμε κομματικό. Αρκετά από τα μέλη έχουν κομματική ένταξη (όχι την ίδια όλοι) αυτό όμως μένει εκτός ομάδας.

Έχει απεύθυνση σε κάθε έναν που αισθάνεται στο πετσί του την αγριότητα που έχει υποστεί ό λαός από τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Για κάθε έναν που δεν αποδέχεται μοιραία την τύχη που άλλοι ορίζουν για τον ίδιο, τα παιδιά του, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και εντέλει για έναν ολόκληρο λαό με τις επόμενες γενιές του. Για κάθε έναν που, για πρώτη φορά ίσως, θέλει να προσπαθήσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του υψώνοντας το ανάστημά του -σε όλα όσα άλλοι του ορίζουν- έχοντας μαζί και άλλους συνοδοιπόρους στην προσπάθεια του αυτή.Φιλοδοξεί να περάσει στη Δράση η οποία θα έχει ως στόχο την ανακούφιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων από τις ολέθριες επιδιώξεις της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών . Δεν θα επιτρέψουμε στη συνείδησή μας να αφήσουμε τον κανιβαλισμό να στείλει στον Καιάδα τους συνανθρώπους μας ως εξαθλιωμένους άχρηστους και ανάξιους για τη ζωή που καθορίζουν για εμάς. Σε όλους όσους θέλουν την Ανατροπή.

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας δεν είναι μια σέχτα, μια κλειστή ομάδα, δέχεται νέα μέλη, έχει ανάγκη από νέα μέλη ώστε να συμβάλλουν ισότιμα στην διαμόρφωση των απόψεων και αποφάσεων, με την προϋπόθεση ότι:
 
Τα μέλη αφιερώνουν όσο χρόνο μπορούν να διαθέσουν για την υλοποίηση των αποφάσεων των συνελεύσεων.

Δεν θα «μαλώσουμε» βέβαια κανέναν αν κάποιες φορές δεν μπόρεσε να έρθει στη συνέλευση.

Δεν βαθμολογούμαστε μεταξύ μας γιατί δεν κρατάμε παρουσίες ή απουσίες.

Έχουμε κατανόηση μεταξύ μας και γνωρίζουμε ότι έχουμε και ατομικές υποχρεώσεις.

Υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών και των αποφάσεων της ολομέλειας

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε κάθε έναν που υποφέρει, υπό την έννοια ότι δεν είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά προσπαθούμε να αναπτύξουμε την κοινωνική συνοχή.

Τα μέλη δεν διακατέχονται από ρατσιτσικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις.


Όμως φτάνουν οι συζητήσεις και είναι πια καιρός να περάσουμε στη Δράση. "

Η Ομάδα Αλληλεγγύης Βέροιας είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με σκοπό την συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Ανοίξεως, Βέροια 591 00, Ελλάδα
e-mail: solidarityver@yahoo.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×