op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Zωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION

Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

"Η Zωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997.

Σύμφωνα με το καταστατικό της δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης και όχι μόνον.

Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 120 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες), τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία.

Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων.

Στόχος του Σωματείου μας είναι «Ενα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο».

«Αδέσποτο» θεωρείται κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται εκτός των ορίων κάποιας ιδιοκτησίας και δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του ή προσωρινό κάτοχο.

Συνεργαζόμαστε με τους κτηνιάτρους της περιοχής μας για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία, δεδομένου ότι περισυλλέγουμε αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής μας.
Διατηρούμε κάποια αδέσποτα σε ιδιωτικά καταφύγια ζώων, όταν δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο και τα έξοδα για τη φύλαξή τους είναι υπέρογκα.

Είμαστε εναντίον της ευθανασίας και κοιμίζουμε ένα ζώο μόνον όταν υποφέρει, όταν δεν υπάρχει ελπίδα για ανάρρωση και όταν δεν μπορούμε να του προσφέρουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούται κάθε κατοικίδιο.

Τα μέλη του Σωματείου μας εργάζονται νύχτα-μέρα εθελοντικά και προσφέρουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία των αδέσποτων -κυρίως αυτών που βρίσκονται υπό ανάρρωση- και τα αυτοκίνητά τους για την μεταφορά των ζώων.


Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

 *     Αναλαμβάνοντας να φιλοξενήσετε κάποιο αδέσποτο ζώο μας για κάποιο χρονικό διάστημα, από λίγες ημέρες ή μέχρι να βρεθεί μόνιμη οικογένεια για να το υιοθετήσει.

*   Προσφέροντας τροφή (κονσέρβες, ξηρά τροφή, λιχουδιές, σκυλομπισκότα) για τα 120 περίπου αδέσποτα ζώα -σκύλους & γάτες- που σιτίζουμε και βρίσκονται σε γειτονιές της Ηλιούπολης, στα σπίτια μας, σε σπίτια εθελοντών αλλά για και εκείνα που φιλοξενούνται σε πανσιόν.

 *  Προσφέροντας φάρμακα (Vibramycin, Zylapour, Draxin, Glucantime κ.α.), εμβόλια, χάπια εσωτερικής αποπαρασίτωσης (Drontal, Milbemax), προϊόντα εξωτερικής αποπαρασίτωσης (κολάρα, αμπούλες, σπρέι).

*  Προσφέροντας πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για τα δικά σας ζώα όπως περιλαίμια, οδηγούς, σπιτάκια, κλουβιά μεταφοράς, καλαθάκια, κουβέρτες, χαλάκια, παιχνίδια κ.α.

*        Ενημερώνοντας τους φίλους, τους γείτονες, τους συγγενείς σας και τα παιδιά σας για τα θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα.

 *   Εθελοντές που μπορούν ενεργά να μας βοηθούν στο έργο μας είναι πάντα κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενοι.

 *     Η ετήσια συνδρομή στο Σωματείο μας είναι 30€.
Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά το Σωματείο μας και τα αδέσποτα ζώα της Ηλιούπολης, μπορείτε:

-Είτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Piraeus Bank):
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237

-Είτε να κάνετε ασφαλή ηλεκτρονική κατάθεση μέσω του Pay Pal λογαριασμού μας στην διεύθυνση support@zeil.gr.

ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ:

---ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, κτηνίατρος, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 66, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

---ΣΒΗΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ, κτηνίατρος, ΚΟΜΝΗΝΩΝ 1, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

---ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, κτηνίατρος, ΚΥΚΛΑΔΩΝ 16, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

---ΣΟΦΙΑ ΦΡΑΝΚΟ, pet shop, ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ 60, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

---ΜΥ PET, pet shop, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 26, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

---CAKE, καφετέρια/ζαχαροπλαστείο, 2ας Μαΐου 22, Πλατεία Ν. Σμύρνης, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

---AMAZING CHOCOLATE, ζαχαροπλαστείο, Λεωφ. Ηλιουπόλεως 21, ΥΜΗΤΤΟΣ

---ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, βιβλία/γραφική ύλη/παιχνίδια, Πλ. Ανεξαρτησίας 8, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


Για οποιοδήποτε ποσό καταθέτετε, μην ξεχνάτε να στέλνετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση support@zeil.gr ώστε να σας αποστέλουμε απόδειξη είσπραξης.

Η βοήθειά σας κάνει τη διαφορά!"


Στοιχεία επικοινωνίας:
Ηλιούπολη 163 45, Ελλάδα
info@zeil.gr 210-9940274 , 9970012 ,9940900
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×