op
×

Διώχνουν μαζικά τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας

Η Νεκταρία έμενε 10 χρόνια σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, μέχρι που ένας όμιλος αγόρασε όλη την πολυκατοικία και η ίδια εξαναγκάστηκε σε έξωση.
Περισσοτερα...

εξώσεις

Κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εξώσεις απο ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ

Για συγκρότηση ειδικού σώματος της ΕΛ.ΑΣ με βάση το ισπανικό μοντέλο, έκανε λόγο στον 9.84 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών.  Η εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και τις αλλαγές στο κώδικα πολιτικής δικονομίας, καταργεί ουσιαστικά την έδρα των ειρηνοδικείων.

Η "σούπερ γιαγιά" αριστερή δήμαρχος Μαδρίτης έσωσε 70 οικογένειες από την έξωση

Η ακτιβίστρια, αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης το έκανε πάλι το θαύμα της: Γλύτωσε 70 οικογένειες που θα πετάγονταν στο δρόμο, ακυρώνοντας τις διαταγές έξωσης σε βάρος τους. 

«Εγώ σώζω ανθρώπους, όχι τις τράπεζες»: ένας Ισπανός πυροσβέστης κόντρα στις εξώσεις (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αυτός ο πυροσβέστης έχει την τόλμη και την δύναμη να σταθεί κόντρα στην πολιτική των εξώσεων του Ραχόι - Στην Ισπανία το 2014 καταγράφηκαν 98 εξώσεις την ημέρα

Πανευρωπαϊκή δράση: Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι, κανένα σπίτι χωρίς κατοίκους

Άνθρωποι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες βιώνουν την υποβάθμιση και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στην κατοικία και την πόλη, παράλληλα με αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων, υπερχρέωση για στεγαστικά δάνεια και την όλο και πιο πιεστική απειλή των εξώσεων. 

Για πρώτη φορά μεγάλη εκστρατεία κατά των εξώσεων στην Ισπανία: "Μια πόρτα, μια ιστορία"

Η εκστρατεία «Μια πόρτα, μια ιστορία» στόχο έχει να προσελκύσει την προσοχή στον πολλαπλασιασμό των εξώσεων ιδιοκτητών κατοικιών εξαιτίας ανείσπρακτων οφειλών τους προς τις τράπεζες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ισπανία

Όταν με τα ΜΑΤ σπάζουν την πόρτα και σου παίρνουν το σπίτι στην Μαδρίτη - "φροντίστε" να μην συμβεί και σε μας...

Η οικογένεια δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει τις δόσεις του δανείου απ’ όταν η Παρέδες απολύθηκε, πριν δυο χρόνια. Η κρατική επιχείρηση, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το διαμέρισμα, το πούλησε πριν ένα χρόνο σε έναν επενδυτή, μαζί με τουλάχιστον άλλα 1.800 διαμερίσματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί για τα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Ο νέος ιδιοκτήτης ζήτησε την έξωση της οικογένειας, την οποία πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ που εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα....

Βγάζουν μια φτωχή γυναίκα από το σπίτι της - Συγκέντρωση Ενάντια Στις Εξώσεις Στην Ανθούπολη

Την Τετάρτη 12 Νοέμβρη γίναμε μάρτυρες μιας εικόνας από το μέλλον. Στην Ανθούπολη, στην οδό Αγρινίου 54, πληρεξούσιοι κλητήρες της EUROBANK προσπάθησαν να πετάξουν έξω από το σπίτι της μια συνανθρωπό μας. Οι άθλιοι αυτοί τύποι μπροστά στην αντίσταση που βρήκαν απείλησαν ότι θα επιστρέψουν το απόγευμα μαζί με την αστυνομία για να βγάλουν την γυναίκα από το σπίτι της. Με την άμεση αντίδραση και την συγκέντρωση πλήθος κόσμου της γειτονιάς και αλληλέγγυων έξω από το σπίτι αποτράπηκε η οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση τους.

Πώς σταματούν τις εξώσεις στην Ισπανία

  Πέντε χρόνια μετά, υπάρχουν 223 δομές της οργάνωσης σε ολόκληρη την Ισπανία και 70 στη Βαρκελώνη, στη βάση γενικών συνελεύσεων στις γειτονιές. Εκεί οι πολίτες μοιράζονται εμπειρίες, συναντούν αλληλεγγύη, ενημερώνονται και συναποφασίζουν δράσεις για να πιέσουν τις τράπεζες να διαπραγματευτούν μαζί τους.
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×